معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران توضیح داد

اهمیت داروهای تزریقی در اورژانس بیمارستان ها

یک متخصص قلب و عروق به جام‌جم آنلاین گفت

خطر بروز لخته زایی در شریان قلبی ریوی با ابتلا به کرونا

دکتر محمد حسین نجفی، متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیو بلاستی می‌گوید ابتلا به کووید-19 می‌تواند احتمال لخته زایی را در کل اعضای بدن از جمله رگ‌های تغذیه کننده قلب افزایش دهد.
دکتر محمد حسین نجفی، متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیو بلاستی می‌گوید ابتلا به کووید-19 می‌تواند احتمال لخته زایی را در کل اعضای بدن از جمله رگ‌های تغذیه کننده قلب افزایش دهد.
کد خبر: ۱۳۳۳۱۱۳


ابتلا به کووید-19 می‌تواند احتمال می‌تواند لخته زایی را در کل اعضای بدن از جمله رگ‌های تغذیه کننده قلب افزایش دهد. چنانچه در رگ‌های قلب،لخته‌ای شکل بگیرد، طبیعتاً خونرسانی به بافت قلب دچار نقص می‌شود که می‌تواند سبب آریتمی و ایست قلبی شود.

دکتر محمد حسین نجفی، متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیو بلاستی با اعلام این مطلب به جام جم آنلاین می‌افزاید: گاهی اوقات ایست قلبی ناشی از لخته‌هایی است که در شریان قلبی ریوی ایجاد می‌شود. يعنى لخته‌ای بر اثر کرونا در وریدهای عمقی پا شکل می‌گیرد و می تواند حرکت کند و به سمت قلب بیاید.

وی تاکید می‌کند: در چنین شرایطی اگر لخته بزرگ باشد آمبولی ریوی اتفاق می افتد و  باعث مرگ ناگهانی خواهد شد. اگر لخته کوچک‌تر باشد خود را با تنگی نفس ناگهانی و افزایش ضربان قلب نشان خواهد داد.

این متخصص قلب و عروق اضافه می‌کند: به همین علت، ابتلا به کرونا در برخی از مبتلایان می‌تواند ایجاد آریتمی کند و از این طزیق سبب مرگ و میر بیماران شود. از این رو یکی از پایه‌های درمانی بیماران کرونایی استفاده از مواد ضد انعقاد،به‌صورت داروی تزریقی یا خوراکی است.

وی هشدار می‌دهد: به‌خصوص در بعضی افراد شانس لخته‌زایی بیشتر است از جمله در افراد چاق و کسانی که سابقه لخته‌های عمقی ورید و سکته قلبی داشته‌اند یا مبتلا به دیابت هستند احتمال بالاتری برای لخته‌زایی دارند.
به همین جهت توصیه می‌شود این افراد داروهای تزریقی و زیر جلدی مثل "انوکساپارین" یا خوراکی مثل "وارفارین" یا داروهای جدیدتر مثل "ریبوروکساوان "استفاده کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها